Lanaco softverska akademija: Šesnaest mladih dobilo posao

Lanaco softverska akademija: Šesnaest mladih dobilo posao

Svečana ceremonije dodjela diploma polaznicima prve softverske akademije ITivity održana je u petak (01. 06. 2018) u LANACO Tehnološkom centru.

“Akademija je trajala 9 mjeseci, a sve troškove finansiranja Akademije snosi LANACO. Zahvaljujući ovoj akademiji, 32 polaznika je steklo potrebne vještine za rad u najperspektivnijoj industriji 21. vijeka. Polaznici koji su ostvarili zapažene rezultate, njih 16, pristupit će potpisivanju ugovora o radu u LANACO-u, dok će ostali imati priliku da to isto učine u narednom vremenskom periodu, a sve u skladu sa potrebama naše kompanije”, poručio je Nebojša Ninić, generalni menadžer kompanije LANACO.

IT industrija je najbrže rastuća grana privrede koja se suočava sa deficitom kvalitetnog kadra. Iz tog razloga 2017. godine pokrenuli smo svoju prvu softversku akademiju koja nosi naziv “ITivity” sa ciljem usavršavanja 32 polaznika različitih obrazovnih profila sa teritorije Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, u profil IT stručnjaka.

„Danas ćemo objaviti konkurs za upis druge generacije polaznika ITivity akademije. Sigurni smo da ćemo na ovaj način poslati snažnu poruku da sa svojim znanjem možemo izgraditi i edukovati vrhunske IT stručnjake, zapošljavati i zadržavati mlade u našoj zemlji”, rekao je Aleksandar Crnovčić, menadžer sektora za edukaciju.

Anja Majkić, jedna je od 32 polaznika Itivity softverske akademije. “Drago mi je što sam imala priliku da pohađam Akademiju. Čast mi je što sam jedna od šesnaest danas odabranih polaznika, koji će svoja znanja i vještine usavršavati u LANACO-u”, poručila je Majkić.

“Sada mogu da kažem da sam zaista zadovoljan ishodom i rezultatima koje sam postigao tokom ovih devet mjeseci. Drago mi je da sam dio ove priče i što ću postati dio LANACO kompanije, jer mi je to jedan od najvećih uspjeha”, izjavio je Pero Ranilović, polaznik Akademije.

Ovom akademijom je kreiran neophodan kadar i otvara se perspektiva za razvoj sa željom da mladi talentovani ljudi na vrijeme i na pravi način dođu u kontakt sa najvažnijim aspektima procesa digitalne transformacije, a sve u cilju dostizanja njihovog punog potencijala u vremenu koje je pred nama.

O autoru

Srodni članci