Kotor među najpoželjnijim europskim destinacijama

Kotor među najpoželjnijim europskim destinacijama

Kotor se našao na 12. mjestu liste od ukupno 15 europskih gradova koje su izabrali posjetioci belgijskog sajta Najbolje europske destinacije (European Best Destinations) za ovu godinu.

Najviše glasova, više od 41 hiljadu, dobio je poljski grad Vroclav, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Bilbao u Španiji i Kolmar u Francuskoj.

Zanimljivo je da su „razvikane” destinacije poput Pariza, Amsterdama i Beča ostali iza Kotora.

U opisu Kotora navodi se da je u pitanju „destinacija iz snova za putnike širom svijeta”.

„Crna Gora je autentična, jedinstvena i divlja: Krajolici ostavljaju bez daha dok su gradovi i sela zadivljujući”.

Kotor je definitivno najljepši grad u državi“, sigurni su u organizaciji, i dodaju da svake godine grad biva izlistan kao svjetska top destinacija od brojnih profesionalaca iz sektora turizma i putovanja.

U tekstu se navodi da Kotor krasi uzvišeni zaliv i historijski centar koji svi zavole.

„Otkrijte Kotor tokom međunarodnog ljetnog festivala sa trupama iz cijele Europe ili tokom čuvene parade ukrašenih brodova u augustu, što cijeli zaliv čini još ljepšim. Ako ostajete u Kotoru ovog ljeta, moći ćete uživati i u dječijem festivalu ili internacionoj modnoj smotri, rok festivalu… Kotor je dinamičan grad u kojem će uživati cijela porodica. Gastronomija je dobra, predjeli oduzimaju dah”, navode u briselskoj organizaciji za putovanja.

Ističu da je grad idealan za ljubitelje historije, spomenika, prirode, sunca, gastronomije ali i generalno ljubitelje putovanja i otkrivanja novih destinacija.

„Preporučujemo da rezervišete svoj let i smještaj po najboljim cijenama i isplanirate akktivnosti. Jedan od najljepših europskih destinacija čeka na vas”, zaključuju u organizaciji.

Na listi najboljih destinacija u Europi za 2018. godinu našli su se i hrvatski otok Hvar te Bohinj u Sloveniji, dok su se za svoje mjesto izborili i popularni gradovi poput Milana, Atine, Budimpešte, Lisabona, Praga.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci