Kongres žena poduzetnica jugoistočne Europe

Kongres žena poduzetnica jugoistočne Europe

Virtuelni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr predstavlja digitalnu platformu za promociju i unapređivanje poslovne aktivnosti poduzetnica te ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, tehnologija, inovacija i ohrabriti žene na poduzetnički pothvat.

Ovaj centar je prvi takve vrste ne samo u Hrvatskoj nego i u jugoistočnoj Europi.

U martu ove godine organizirali su iznimno uspješan Kongres samozaposlenih žena poduzetnica, čiji je cilj bio osiguranje razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu bio što kvalitetniji, a put do uspjeha što izvjesniji.

INTERA Tehnološki park kroz svoj cjelokupan rad veliku pozornost pridaje promociji i razvoju ženskog poduzetništva o čemu svjedoče brojni uspješni projekti u prethodnom periodu.

Od samih početaka djelovanja Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra, INTERA Tehnološki park je partner na zajedničkom promicanju poduzetništva u BiH i Hrvatskoj.

Upravo zato se u petak 30. 06. 2017. godine u 11 sati organizira press-konferencija na kojoj će se predstaviti aktivnosti Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra, ali najaviti i drugi po redu Kongres poduzetnica jugoistočne Europe koji će se održati u Zagrebu, 08. 03. 2018. godine. Okupljenima će se obratiti Sanela Dropulić, voditeljica Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra, Adisa Tufo, direktorica i vlasnica kompanije Cipsistemi iz Sarajeva, i Goran Dodig, CFO INTERA Tehnološkog parka.

„Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi zorno je iskazana i tijekom našeg prvog Kongresa ove godine u Zagrebu s kojeg je odaslana poruka zajedničkog djelovanja poduzetnica radi učinkovitog tržišnog nastupa, nerijetko i udruženog s više adresa i iz različitih država. Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a zanimljiva je činjenica da su hrvatske poduzetnice liderice u regiji po gospodarskim aktivnostima, projektima i obrazovanju. Kongres poduzetnica 2018. organiziramo s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava čije smo konstruktivni dio“, kazala je u povodu predstavljanja saradnje s INTERA Tehnološkim parkom Sanela Dropulić, voditeljica Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci