Konferencija ENERGA će se održati u Sarajevu 19 – 21. juna

Konferencija ENERGA će se održati u Sarajevu 19 – 21. juna

Međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika predstavljaju uspješan i atraktivan poslovni događaj svrstan među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne saradnje domaćih i inostranih kompanija.

Konferencijski program ENERGA-e uključuje različite tematske oblasti a u njegovom definiranju i održavanju sudjeluju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o održavanju ovogodišnjeg – 8. Međunarodnog sajma energetike i prateće konferencije ENERGA koji će se održati u Sarajevu 19 – 21. juna. Kao uspješan i atraktivan poslovni događaj sajam ENERGA se svrstao među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

Program ENERGA se održava pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST čime izražava posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti. Njegovo koncipiranje je zasnovano na predispozicijama ovog regiona i prilagođeno je njegovoj industrijsko-energetskoj tradiciji, potencijalu i budućem razvoju. Program Međunarodnog sajma i prateće konferencije ENERGA održavaju se u vremenu donošenja krupnih odluka o daljem razvoju energetskog sektora u BiH, te sagledavanja aktuelnih trendova u naučnom i tehničko-tehnološkom razvoju u oblasti energetike s aspekta korištenja i razvoja domaćih resursa.

ENERGA 2018 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci