Kako imati kancelariju gdje poželite?

Kako imati kancelariju gdje poželite?

Da li Vas kancelarija ograničava u vlastitom poslu? Ako provodite svaki dan 8 ili više sati u kancelariji, moguće je da će Vam posao postati „dosadan“ i zamoran. Jedna od prednosti koju nam omogućava tehnologija jeste i neovisnost od prostora na kojem se nalazimo.

Firme u kojima je pristup internetu apriori za obavljanje posla mogu kreirati opciju da radnici obavljaju posao izvan prostorija firme ako će to doprinijeti efikasnijem radu. Isto tako, ne morate nužno biti vezani za određeni grad, ako Vam posao ne mora biti obavljan „striktno“ u kancelariji.

Ako želite neovisnost, pronađite lokaciju koja je za Vas i koja će Vas motivisati da budete bolji u poslu. Svako mjesto koje ima pristup internetu, zahvaljujući smartphonu, tabletu kao i laptopu, može biti poslovno okruženje koje će doprinijeti da budete brži i bolji u radu.

office

Jedna od najvažnijih stvari koje morate poznavati jeste mobilna infrastruktura kako biste mogli steći uslove za neovisnost u radu. Kompanija koja želi kreirati sistem u kojem će imati radnike iz cijelog svijeta mora pristati na „nevezivanje za kancelariju“.

Danas se pomoću mobilnih platformi može tačno znati gdje se Vaš radnik nalazi kao i da li zaista radi na projektu koji mu je dodijeljen.

Instalirajte Google Hangouts i Skype – online sastanak sa kolegama

Postoji nekoliko velikih aplikacija koje olakšavaju pristup u radu i to sa bilo kojeg mjesta. Google Drive nudi brojne opcije koje će Vam pomoći da uštedite rad i da uspostavite saradnju sa drugima. Dropbox osigurava da Vam sve što radite na radnoj površini bude jednako dostupno u kafiću i na plaži.

Ponekad trebate imati sastanke. No, zahvaljujući tehnologiji, možete biti online na sastanku. Danas su u svijetu sve popularnije videokonferencije. One su odličan alat za one koji žele biti u neovisnom položaju. Postoje besplatni alati kao što su Google Hangouts i Skype koji Vam mogu pomoći u održavanju sastanaka sa sudionicima diljem svijeta. Također, možete koristiti i druge videoaplikacije za održavanje konferencija koje omogućavaju da u potpunosti prezentirate ono što želite u poslu.

Dokle god imate pravu tehnologiju, možete pokrenuti svoj posao s bilo kojeg mjesta i kontaktirati svog direktora. Nema potrebe da imate kancelariju kad Vam ured može biti gdje god ste Vi.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci