Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske objavila prvi Javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda.

Challenge to Change C2C program je uspostavljen sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini. Implementatori C2C programa su SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća – RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Glavni cilj projekta je jačanje privrednog razvoja u Bosni i Hercegovini, kao i saradnje između Švedske i Bosne i Hercegovine.

Ukupni budžet Challenge to Change programa je 30 miliona švedskih kruna, oko 3,2 miliona eura. C2C će biti dostupan mikro, malim i srednjim preduzećima iz cijele BiH, ali i Švedske, kao i start-upima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koji mogu dovesti do povećanja broja zaposlenih, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Javni poziv je dostupan na linku http://c2c.ba/bs/pozivi/prvi-javni-poziv-za-dodjelu-grant-sredstava-iz-challenge-fonda/1.

Komorabih.ba/A.Š.

O autoru

Srodni članci