Italijani otkupljuju ukupnu duhansku proizvodnju Bosanca iz Orašja?

Italijani otkupljuju ukupnu duhansku proizvodnju Bosanca iz Orašja?

Investitori iz Italije Giuseppe i Luka Bit te Roberto Martini obišli su Tvornicu za proizvodnju i obradu duhana “Bosanac” sa kojom namjeravaju ostvariti poslovnu saradnju.

“Iznimno sam zadovoljan razgovorima koje sam vodio te spremnošću da zajedno ostvarimo projekte na ovome području. Poslovni rezultati mojih tvrtki koje se nalaze u Italiji, Turskoj, Češkoj i Poljskoj, i nadam se uskoro u Županiji Posavskoj, na temelju su istinskih vrijednosti obitelji iz koje potječem. Ovdje smo naišli na suradnju i smatram da ćemo je ostvariti na dobrobit zajednice u koju dolazimo, i gdje namjeravamo realizirati naše projekte i to korak po korak”, kazao je nakon obilaska firme “Bosanac” Giuseppe Bit.

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković u izjavi za medije je kazao da su mu se ugledni italijanski ulagači obratili kao dopredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda da žele ulagati u BiH, te da su zainteresirani isključivo za prostor Županije Posavske i šire Posavine, gdje je plodno zemljište. Raspitivali su se najviše za proizvodnju duhana, jer su imali informacije o stogodišnjoj tradiciji proizvodnje duhana u Posavini i tvornici “Bosanac” u Orašju koja se organizirano time bavi.

“Vjerujem da će ovih dana uslijediti osnivanje tvrtke, te već ove sezone otkup duhana iz “Bosanca”. Sa direktorom te tvornice i njenim predstavnicima razgovarano je konkretnije o otkupu proizvoda, kazao je Jerković i izrazio očekivanja da će već ove godine u drugom dijelu sezone doći do otkupa ukupne proizvodnje koja ide preko “Bosanca”, navodi se, između ostalog, u informaciji Vlade Županije Posavske.

O autoru

Srodni članci