I Sarajevo u mreži codeshare partnerstva Emiratesa i flydubaija

I Sarajevo u mreži codeshare partnerstva Emiratesa i flydubaija

Slijedeći svoje partnerstvo, Emirates i flydubai jučer su objavili da će Emirates proširiti svoju mrežu na 29 flydubai destinacija na tri kontinenta, ukljujujući i onu za Sarajevo.

Nova partnerska mreža, kroz codeshare, ponudit će veću učestalost i lakši pristup globalnim destinacijama sa prednošću povezivanja prtljaga do krajnjeg odredišta. Putnici mogu izvršiti rezervacije od 3. oktobra na Emirates.com, preko Emirates kontakt centara ili mreže turističkih agenata sa početkom od 29. oktobra 2017. godine.

HH šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Emirates Grupe i predsjednik flydubaija, rekao je: “Ovo je uzbudljiv prvi korak u otključavanju benefita partnerstva za putnike koji će imati priliku da uživaju u jedinstvenim pogodnostima svakog avioprevoznika s obzirom na to da to nudi i veći izbor i fleksibilnost prilikom povezivanja preko Dubaija. Ovo je samo početak i mi ćemo proširiti partnersku mrežu u narednim mjesecima i otvoriti mogućnosti našim putnicima da istraže svijet”.

Tokom putovanja putnicima Emirata i flydubaija će biti isporučen doživljaj proizvoda koji odražava jedinstvene karakteristike njihovog brenda. Kada bukiraju zajedno, kao dio codeshera, putnici Emiratesa će dobiti besplatne obroke, a Emirates će čekirati prtljag na letovovima flydubaija i za biznis i za ekonomsku klasu.

Povezivanje u avijacijskom čvorištu u Dubaiju nudi glatko prenošenje iskustava i pod novim partnerstvom putnici će imati koristi od reduciranja minimum vremena konekcije između Emiratesovog doma na Terminalu 3 i flydubaijevog Terminala 2 od 120 minuta.

Ovo je inicijalna faza obimnog sporazuma koji će u budućim fazama podrazumijevati kreiranje dodatnih uparenih veza kako se ugovor o codeshareu bude širio, a obje mreže aviokompanija budu optimizirale.

Pogodnosti Frequent flyer za sve članove i programi lojalnosti svakog avioprijevoznika bit će objavljeni u dogledno vrijeme.

Destinacije sa codeshare partnerstvom Emiratesa i flydubaija:

Asmara (Eritreja)
Beograd (Srbija)
Kiev Zhulyany (Ukrajina)
Juba (Južni Sudan)
Krasnodar (Rusija)
Samara (Rusija)
Kazan (Rusija)
Mineralnye Vody (Rusija)
Odesa (Ukrajina)
Prag (Češka)
Rostov na Donu (Rusija)
Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Skoplje (Makedonija)
Sofija (Bugarska)
Tbilisi (Gruzija)
Kuvajt (Kuvajt)
Baku (Azerbejdžan)
Lucknow (Indija)
Ahwaz (Iran)
Bandar Abbas (Iran)
Esfahan (Iran)
Lar (Iran)
Širaz (Iran)
Najaf (Irak)
Biškek (Kirgistan)
Muskat (Oman)
Salalah (Oman)
Ekaterinburg (Rusija)
Bukurešt (Rumunija)

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci