Huawei pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Huawei pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Čini se da je kineskoj kompaniji Huawei konačno uspio njihov plan o prestizanju Applea i dolasku na drugo mjesto na ljestvici najvećih svjetskih proizvođača pametnih telefona.

To potvrđuju najnoviji podaci (za mjesec juli) koje je objavila kompanija za marketinška istraživanja, Counterpoint. Kineska kompanija imala je konstantan rast, posebno u periodu od juna do jula.

U Counterpointu zaključuju da se trend rasta prodaje Huaweijevih uređaja najvjerojatnije nastavio i u augustu. Vodeći proizvođač pametnih telefona je i dalje Samsung, dok je Apple, kako je već spomenuto, pao na treće mjesto.

Zanimljiva je i ljestvica deset najčešće prodavanih modela pametnih telefona tijekom jula, a na njoj nema ni jednog Huaweijevog uređaja.

Najprodavaniji pametni telefon u tom periodu bio je Apple iPhone 7, nakon čega slijede redom Apple iPhone 7 Plus, Oppo R11, Oppo A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy S8 Plus, Apple iPhone 6, Samsung Galaxy J7 Prime i na kraju Samsung Galaxy A5 2017.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci