Aktuelno:
Heloise Waislitz uspješna australska poduzetnica

Heloise Waislitz uspješna australska poduzetnica

Uspješna poslovna žena Heloise Waislitz jedna je od rijetkih žena koja je na listi najbogatijih u svijetu. O njenom životu i radu nema mnogo podataka koji su dostupni javnosti, ali ono što se zna dovoljno je da zavređuje pažnju poslovnog svijeta.

Prema Forbesovoj listi ova poduzetnica je na 1367. mjestu kao najbogatija žena na svijetu, a u Australiji je svrstana u top 10 najbogatijih. Njeno bogatstvo se procjenjuje na 1,89 milijardi dolara.

Fondacija za zaštitu ljudskih prava i porodična kompanija Thorney Holdings, na čijem je čelu ova poduzetnica, posluju uspješno već dugi niz godina.

Kompanija je formirana 1978. godine i od tada je ostvaren profit od oko 4 milijarde dolara. No, Heloise Waislitz svoj rad bazira isključivo na promociji fondacije. Njen aktivizam za zaštitu prava i sloboda građana započeo je u mladosti nakon posjete Južnoj Africi.

Zanimljiv je podatak da Heloise Waislitz ima udio u više od 20 kompanija u Australiji koje posluju u sektoru obnovljivih izvora energije, prirodnog plina, rudarstva i biotehnologije. Ona, također, posjeduje oko 30% investicijske kompanije Thorney.

Rad Heloise Waislitz je usmjeren na širenju mreže investicija za fondaciju, kao i novih poslovnih projekata koji se direktno tiču marketinga i upravljanja.

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci