Google uvodi integrirani antivirus u Chrome za Windows

Google uvodi integrirani antivirus u Chrome za Windows

Google konstantno radi na unapređenju svojih usluga, a to se uveliko odnosi na Chrome internetski preglednik, koji će po novom imati ugrađen antivirusni alat te biti daleko bolja zaštita od svih integriranih ponuđenih s „treće strane“. Ali, to neće biti obični antivirusni alat.

Chrome će prepoznavati svaku promjenu te o njoj obavijestiti korisnika, što može biti više nego korisno u slučaju pokušaja neovlaštenog upada. To ujedno pomaže i u situacijama kad “treća strana” kao Java promijeni tražilicu ili početnu stranicu preglednika. Odmah kod sljedećeg pokretanja Chrome sam nudi korisniku vraćanje na prvobitne postavke i tako nešto uistinu je osvježavajuće.

Uz sve ovo, na Windows operativnom sistemu Chrome će imati svojevrsnu antivirusnu mogućnost ugrađenu u preglednik, a zvat će se Chrome Cleanup. Njegova namjena i mogućnosti su nešto šire jer provjeravaju što se događa na samom računaru i obavještavaju korisnika o svakoj sumnjivoj aktivnosti ili problemu. Dakle, nešto poput pravog antivirusnog alata jer kad pronađe ono neželjeno, nudi mogućnost to i ukloniti.

Kako bi sve skupa bilo što bolje, Google je načinio Chrome Cleanup u partnerstvu s poznatom antivirusnom kompanijom ESET pa ne treba brinuti o kvalitetu same izvedbe. Samo, problem je u tome što je Chrome već sada poprilično opterećenje za računar pa dok pridodamo još konstantno skeniranje računara, bit će još teži za računar.

Također, Chrome Cleanup je zasebni alat i korisnici svejedno još uvijek trebaju antivirusnu zaštitu pa dolazimo do toga da odjednom računar ima dva slična softverska rješenja umjesto jednog i pomalo je teško pronaći smisao u svemu tome. Naravno, oni najoprezniji htjet će što više načina za zaštitu i pozdravit će Googleove poteze.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci