Google pokreće program certificiranih dodataka

Google pokreće program certificiranih dodataka

Prema glasinama iz same industrije, Google se sprema predstaviti program certificiranih dodataka za svoje uređaje, koji predstavlja svojevrsni odgovor na Appleov MFi program dodataka.

Prema glasinama iz same industrije koje prenosi portal 9To5Google, kompanija Google se sprema pokrenuti vlastiti program certificiranih dodataka za svoje proizvode u koji će biti dobrodošli i vanjski proizvođači.

To znači da bi Googleovi novi proizvodi kao što su Pixelbook i pametni telefoni Pixel 2 te Pixel 2 XL trebali dobiti certificirane dodatke u obliku torbica, punjača, prijenosnih baterija, dockova i drugih proizvoda.

Novi Googleov program bi trebao biti odgovor na Appleov program certificiranih dodataka Made For i (MFi), koji uključuje razne hardverske proizvode, alate, dokumentaciju i tehničku podršku. Appleov program uveliko služi za promociju dodataka za Appleove proizvode koji na sebi imaju istaknut Appleov logo.

Izuzev navedenog, zasad nije poznato gotovo ništa o novom Googleovom programu, ali službena objava programa i njegovih detalja održat će se najvjerovatnije uz predstavljanje spomenutih Pixel 2 uređaja koje je zakazano za srijedu 4. oktobra.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci