GMail je sada u stanju da prepozna i blokira 99,9 posto spam poruka

GMail je sada u stanju da prepozna i blokira 99,9 posto spam poruka

Na zvaničnom Google blogu je objavljeno da GMail iOS i Android korisnici uskoro mogu da očekuju novu verziju mejl aplikacije koja će biti zasnovana na još više mašinskog učenja.

Naime, Google je unaprijedio vještačku inteligenciju u okviru GMail naloga, koja će biti u stanju da, zahvaljujući navikama korisnika i osobama sa kojima se dopisuje, lahko prepozna i upozori vlasnika naloga da na neki mejl ne bi trebalo da odgovara ili klikne na njegov sadržaj i pridružene fajlove.

GMail je sada u stanju da prepozna i blokira 99,9 posto spam poruka, da blokira fajlove koji su potencijalna prijetnja za lične podatke korisnika i računara na kojem se GMail nalog koristi, kao i da prepozna da li je pošiljalac zaista osoba sa kojom se dopisujete, prevarant, bot, mašina ili nešto sasvim drugo.

Poboljšanja će biti dostupna kroz buduća ažuriranja aplikacije GMail i na veb servisima “Google” kompanije i nastavit će da se razvijaju. Google je nedavno predstavio i automatske odgovore na GMail poruke pomoću vještačke inteligencije i mašinskog učenja, koji pretpostavljaju šta bi korisnik mogao da odgovori na dati mejl, tj. njegov sadržaj.

O autoru

Novinar portala

Srodni članci