FIPA i Gradska uprava Grada Sarajeva: Samo zajednički rad na promociji investicija garantira uspjeh

FIPA i Gradska uprava Grada Sarajeva: Samo zajednički rad na promociji investicija garantira uspjeh

Na prijedlog gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić i saradnici upriličili su posjetu čelniku Grada kako bi razgovarali o mogućnostima zajedničkog rada na promociji BiH kao investicione i turističke destinacije, i prezentiranju, između ostalog, i projekata Grada Sarajeva stranim investitorima sa kojima FIPA ostvaruje kontakte.

Direktor Milinić se osvrnuo na trenutne aktivnosti Agencije na polju promocije i privlačenja stranih investicija, saradnje sa nadležnim ministarstvima BiH na promociji BiH, uključujući ekonomsku diplomatiju koja ja intenzivirala rad u posljednjih nekoliko mjeseci na polju promocije zemlje, kao i medijsku kampanju „Invest in BiH“.

Razgovarano je i o medijskoj promociji BiH u inostranstvu koje Agencija sprovodi, trenutnoj saradnji sa stranim medijskim kućama, posjetama stranih novinara koje je FIPA ugostila i budućim planovima na medijskoj promociji.

Gradonačelnik Skaka je govorio o planovima Uprave na privlačenju stranih investitora, pripremi investicionih projekata i medijskoj promociji Sarajeva, kao turističke destinacije.

Dogovoreno je da Gradska uprava dostavi FIPA-i nove investicione projekte radi prezentiranja investitorima, saradnja na prezentiranju mogućnosti za ulaganje delegacijama koje posjećuju Upravu, kao i zajednički rad na promotivnim aktivnostima i razmjeni informacija.

Sagovornici su istakli da samo zajednički rad može garantirati uspjeh.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci