FERK: prijedlog dozvole za rad “Grand 99” d.o.o. Travnik

FERK: prijedlog dozvole za rad “Grand 99” d.o.o. Travnik

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na svojoj redovnoj sjednici razmatrala je i donijela Rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva “GRAND 99” d.o.o. Travnik.

Proizvodnja električne energije obavlja se u objektu solarne fotonaponske elektrane “GRAND 99” (na krovu poslovnog objekta “GRAND 99”) instalirane snage 30 kW AC (29,76 kWp DC) i predviđene godišnje proizvodnje 35,354 MWh.

Predmetna dozvola izdaje se na period od pet godina, priopćeno je iz FERK-a.

Doneseno je i Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva “VRBAS-ENERGIJA” d.o.o. Donji Vakuf. Proizvodnja električne energije obavlja se u proizvodnom objektu mala hidroelektrana “Torlakovac“, a dozvola važi do 24. septembra 2024. godine.

Osim toga, razmatrajući Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva HEP-Trade d.o.o. iz Mostara, odlučeno je da će se o predmetnom nacrtu održati opća rasprava, i to dana 2. jula 2015. godine, s početkom u 11 sati, u prostorijama FERK-a.

Tekst nacrta dozvole može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Postupajući po zahtjevu “D-PRO” d.o.o. Sarajevo, FERK je na današnjoj sjednici donio Odluku o oduzimanju dozvole za rad – licence za snabdijevanje električnom energijom – dozvole II reda.

Također, FERK je usvojio i obavještenje o kompletnosti dva podnesena zahtjeva, i to za obnovu dozvole za snabdijevanje električnom energijom – dozvole II reda podnositelja zahtjeva EURO – POWER d.o.o. Tešanj i za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva ENERGOSOL d.o.o. Stolac.

Više informacija o podnesenim zahtjevima zainteresirani mogu dobiti u prostorijama FERK-a, u Ulici blajburških žrtava br. 33, Mostar. Pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose se do dana 2. jula 2015. godine do 10 sati, na adresu FERK-a, a pisani komentari mogu se dostaviti i faksom ili na elektronsku adresu kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je donio rješenje po žalbi kupca podnesenoj protiv rješenja JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica, stoji u priopćenju.

O autoru

Srodni članci