Facebook i Instagram uveli nove opcije

Facebook i Instagram uveli nove opcije

“Nadamo se da će ovi alati ljudima pružiti mogućnost bolje kontrole vremena kojeg provode na našim platformama, kao i potaknuti razgovor između roditelja i tinejdžera oko ispravnih online navika”, napisali su iz Facebooka.

Facebook i Instagram su uveli nove alate za koje tvrde da će pomoći korisnicima u kontroliranju vremena koje provode na tim društvenim mrežama.

“Danas najavljujemo nove alate koji će pomoći korisnicima u kontroliranju vremena koje provode na Facebooku i Instagramu: ploču aktivnosti, dnevni podsjetnik i novi način ograničavanja obavijesti. Nadamo se da će ovi alati ljudima pružiti mogućnost bolje kontrole vremena kojeg provode na našim platformama, kao i potaknuti razgovor između roditelja i tinejdžera oko ispravnih online navika”, napisali su iz Facebooka.

Jedan od alata je mjerač vremena kojeg ste proveli na Instagramu i Facebooku. Na Instagramu se taj alat otvara dodirom na “Your Activity”, a na Facebooku dodirom opcije “Your Time on Facebook”.

Druga opcija, izrazito korisna onima koje notifikacije s Instagrama i Facebooka ometaju u poslu, odnosi se na kratkotrajno gašenje obavijesti za vrijeme obavljanja druge radnje. Za aktivaciju opcije je potrebno dodirnuti ‘Notification Settings’ gdje se nudi podopcija ‘Mute Push Notifications’.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci