Sarajevo Business Forum 2018.

Registracija učesnika iz regiona i svijeta zainteresiranih za učešće na 9. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2018. (SBF), koja će 25. i 26. aprila biti održana u Sarajevu, zvanično je otvorena.

Registracija se obavlja putem web stranice SBF-a: www.sarajevobusinessforum.com klikom na ikonicu “registration/ participant registration”

Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju o poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Fokus ovogodišnjeg foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu zaredom održava u BiH, jeste Bosna Bank International (BBI) d.d. u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 učesnika, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz više od 50 država, saopćeno je iz BBI banke.