Brzi kurs Excela

Već neko vrijeme želite naučiti koristiti Excel, zbog posla ili fakulteta, ali vam se rad u Excelu čini komplikovanim i odbojnim? Niste bili motivirani da ranije upišete kurseve Excela jer su trajali po nekoliko mjeseci? Ovaj brzi kurs Excela je namijenjen upravo vama!

U samo deset susreta kroz pojašnjenja korak po korak i prilagođen praktičan rad savladajte Excel tako da ga možete samostalno koristiti za svoje potrebe.

Kurs će ići od početničkog nivoa, ali će biti obrađene ne samo osnovne nego i neke napredne funkcionalnosti Excela, fokusirajući se na najčešće potrebne vještine u radu s Excelom.

Kurs će vas osposobiti da:

  • samostalno koristite Excel radno okruženje, shvatate ulogu radnih knjiga i listova, razumijete ponuđene funkcionalnosti, krećete se kroz dokument, lako unosite podatke i manipulišete njima, te ih spašavate i štampate na za vas najpraktičniji način;
  • koristite Excel za proračune i izradu grafika na osnovu podataka i izradu baza podataka (klijenta, proizvoda, itd.) koje možete lako filtrirati i sortirati prema željenom kriteriju;
  • podatke predstavljate na željeni način, formatirate ih i činite estetski dopadljivim, te kreirate svoje šablone koje možete ponovo koristiti.

Kurs počinje 6. augusta 2018, a sastoji se od 10 susreta po 90 minuta.

Termin održavanja: ponedjeljkom i srijedom od 19.30 do 21h.

Cijena kursa je 50 KM.

Instruktorica: Lejla Pehlivanović, magistrica elektrotehnike

Prijave: putem ONLINE FORMULARA. Prijavu potvrđujete isključivo uplatom na Nahlinom info desku do 28. juna 2018. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: elvira@nahla.ba.

Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje IT kurseva pogledajte OVDJE.

Požurite, broj mjesta je ograničen!