3.Hackathon

INTERA Tehnološki Park uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država organizira hackathon „Zajedno postižemo više“. Nakon Sarajeva i Banja Luke prethodnih godina, ovaj će se hackathon održati od 1. do 3.12.2017. godine u Mostaru u prostorijama INTERA TP-a i trajat će 48 sati tokom kojih će sudionici razvijati društveno korisne mobilne ili web aplikacije iz područja ljudskih prava, obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva, okoliša, umjetnosti, cyber sigurnosti, mobbinga, transporta i upravljanja u kriznim situacijama.

Pojedinci stariji od 18 godina iz svih dijelova Bosne i Hercegovine se mogu prijaviti popunjavajući obrazac na linku do nedjelje, 12.11.2017. do 23:59h.

Pristigle prijave će pregledati stručna komisija koja će izabrati 60 mladih ljudi koji će raspoređeni u 12 timova raditi na razvoju aplikacija prema vlastitim interesima. Timove će tijekom hackathona voditi mentori koji će im pružiti potrebna znanja te nesebično podijeliti svoja iskustva kako bi im pomogli u kreiranju što kvalitetnijih i boljih rješenja za uočene probleme. Svoja rješenja timovi će prezentirati posljednji dan hackathona pred stručnom komisijom, a najbolji će biti nagrađeni ulaskom u višemjesečni mentorski program tijekom kojeg će uz pomoć mentora i trenera nastaviti raditi na razvoju svojih ideja.

Partneri projekta, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Telemach fondacija, osigurali su vrijedne nagrade za najbolje timove kao dodatni motiv za vrijedan rad i mukotrpno zalaganje.