Emirates prva aviokompanija koja nudi VR usluge

Emirates prva aviokompanija koja nudi VR usluge

Aviokompanija Emirates je predstavila 3D modele sjedišta, postajući time prvi avioprevoznik koji je uveo web tehnologiju virtuelne stvarnosti na svoju digitalnu platformu.

3D model je vizuelizacijska platforma koji prikazuje pogled od 360 stepeni na unutrašnjost aviona Emirates A380 i Emirates Boeing 777, pružajući korisnicima priliku da istraže svoja sjedišta, prostranu kabinu i Emiratesove proizvode koji su dostupni na letu. Nova karakteristika korisnicima omogućuje navigaciju kroz ekonomsku, poslovnu i prvu klasu, kao i kroz Onboard Lounge i Shower Spa, uz korištenje navigacijskih tačaka.

„Neprestano ulažemo u razvoj proizvoda i usluga kako bismo putnicima pružili vrhunsko iskustvo putovanja za vrijeme leta, ali i na tlu, a također predano radimo i na tome da putnicima osiguramo kvalitetno digitalno iskustvo. Zadovoljstvo nam je biti prva svjetska zrakoplovna kompanija koja je predstavila vrhunsku VR web tehnologiju koja našim korisnicima pruža svojevrsnu istraživačku priliku da saznaju više o fantastičnom iskustvu Emiratesa prije nego što uđu u avion. U testovima koje provodimo s putnicima otkrili smo da posebno cijene 3D modele sjedala i kabina pri odabiru svojih mjesta“, izjavio je stariji potpredsjednik kompanije Alex Knigge.

Modeli 3D sjedišta su razvijeni u partnerstvu s Renacenom kojem je dodijeljena nagrada Crystal Cabin za najbolji vizionarski koncept ovog projekta na nedavnoj dodjeli nagrada Crystal Cabin Awards.

Korisnici koji pristupaju stranici emirates.com putem svojih mobilnih uređaja ili Emirates aplikaciji za iOS i Android uređaje također će moći istražiti svoja mjesta čak i bez internetske povezanosti putem 3D karte sjedišta. Osim novih 3D modela kabine, na stranici su dostupni i novi video materijali koji prikazuju putničko iskustvo u svim kabinama.

O autoru

Srodni članci