„Elektrokrajina“ osniva radne jedinice u Čelincu i Šipovu

„Elektrokrajina“ osniva radne jedinice u Čelincu i Šipovu

„Elektrokrajina“ Banja Luka planira do kraja marta da formira dvije nove radne jedinice i to u Čelincu i Šipovu, a njihovo formiranje, kako tvrde u ovom preduzeću, neće donijeti dodatne troškove.

U ovom preduzeću kažu da proces formiranja novih radnih jedinica, koje su do sada poslovale u okviru većih radnih jedinica – Banja Luke i Mrkonjić-Grada, planiraju u potpunosti završiti u martu ove godine.

“Predviđeno je da nova RJ „Elektrodistribucija“ Čelinac ima sjedište u Čelincu i poslovnice u Kotor-Varoši i Kneževu, dok bi nova RJ „Elektrodistribucija“ Šipovo sa sjedištem u Šipovu imala poslovnicu u Jezeru i ispostavu u Kupresu“, kazali su u „Elektrokrajini“.

Tvrde da je razlog reorganizacije to što dosadašnje radne jedinice Banja Luka i Mrkonjić-Grad pokrivaju teritorijalno veliko područje, odnosno 11 lokalnih zajednica sa više od 125.000 kupaca, što otežava željenu efikasnost i produktivnost.

„Formiranje dvije nove radne jedinice omogućiće efikasnije poslovanje preduzeća kako na području opština koje će pokrivati tako i na prostoru radnih jedinica iz kojih su izdvojene. Procesom osnivanja radnih jedinica Čelinac i Šipovo nije planirano novo zapošljavanje niti ono iziskuje dodatna finansijska sredstva jer već postoje kadrovski i materijalni resursi za njihov rad“, navode u „Elektrokrajini“.

“Elektrokrajina”, kao najveće distributivno preduzeće u sistemu “Elektroprivrede RS”, trenutno ima  deset radnih jedinica. To su “Elektrodistribucija” i “Elektroizgradnja i održavanje” Banja Luka, te elektrodistribucije u Gradišci, Prijedoru, Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Prnjavoru, Mrkonjić-Gradu, Laktašima i Srpcu.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci