Dolazi iPhone 7s, 7s Plus i iPhone 8

Dolazi iPhone 7s, 7s Plus i iPhone 8

Početkom septembra Apple bi trebao održati svoje tradicionalno predstavljanje novih iPhonea i prikazati svoje ovogodišnje uzdanice.

Već dugo se nagađa (da ne kažemo zna) da će 10. godišnjicu izlaska prvog iPhonea kompanija obilježiti naprednim i skupim modelom naziva iPhone 8, Pro ili Edition – o kojem svakih nekoliko dana u javnost iscure novi detalji.

Međutim, to neće biti sve što će Apple prikazati. Prema informacijama i slikama koje donosi 9to5Mac, i postojeća linija iPhonea 7 i 7 Plus doživjet će nadogradnju na 7S i 7S Plus. Prošlogodišnji modeli dobit će nadogradnju u obliku staklenog kućišta, a zadržat će oblik i veličinu kakve imaju i sada. Ekrani će ostati u veličinama od 4,7 i 5,5 inča, a najveća promjena (gledano izvana) bit će činjenica da će 7S linija imati staklenu stražnju stranu i metalni okvir – što je vidljivo na priloženim slikama.

Staklena pozadina znači i da će nestati potreba za umetanjem plastičnih linija za antenu u inače metalno kućište, a moguće je i da će novi modeli imati mogućnost bežičnog, induktivnog punjenja. Naravno, očekuje se i da će 7S modeli dobiti nadogradnju procesora i interne memorije, možda i kamere, ali vrlo vjerovatno neće imati OLED ekran poput najiščekivanijeg modela ove godine.

O autoru

Novinar portala

Srodni članci