Djevojke, zakoračite u IT svijet na besplatnoj radionici

Djevojke, zakoračite u IT svijet na besplatnoj radionici

IT industrija spada među najbrže rastuće industrije u svijetu, a svjedoci smo da ova grana ima plodno tlo i u Bosni i Hercegovini. U posljednjih nekoliko godina pojmovi kao ICT, digitalizacija, softversko inženjerstvo i slični prestaju biti nepoznanica i sve je više onih koji se odlučuju za obrazovanje i rad u ICT sektoru.

INTERA Tehnološki park svojim radom nastoji ovu industriju približiti što većem broju mladih, usmjeriti ih ka zanimanjima budućnosti i približiti im svjetske tehnologije.

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, INTERA Tehnološki park organizira radionicu „Building entreprenurial mindsets“ koja će se održati 26. i 27. marta 2018. godine. Na radionici će biti predstavljene poduzetničke prakse iz Europske unije i koncept razvoja poduzetničkog načina razmišljanja te će se identificirati potrebe i mogućnosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore u ICT sektoru.

Radionicu, namijenjenu djevojkama od 18 do 21 godine koje se žele razvijati u navedenom sektoru, vodit će žene koje svoj poslovni svijet izgrađuju upravo u tom polju te imaju zavidno iskustvo iza sebe.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom na to da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati 10 djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Banje Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od europskih partnera. U sklopu projekta bit će organizirane tri radionice te dvije studijske posjete zemljama Europske unije.

Projekat FY4ICT se sprovodi u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Europske unije.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na prijave@intera.ba.

Više informacija: http://www.intera.ba.

O autoru

Srodni članci