Dita počinje izvoziti svoje proizvode

Dita počinje izvoziti svoje proizvode

Sa vijestima o obnovi proizvodnje u pogonima Industrije deterdženata Dita Tuzla “stari kupci” iz regiona počeli su se javljati sa željom da obnove nekada više nego uspješnu saradnju. Nakon najave skorog početka proizvodnje praškastih deterdženata nekadašnji Ditini partneri iz Crne Gore, Kosova i Albanije izrazili su želju za poslovnim sastankom koji je organizovan u Podgorici.

Na inicijativu partnera iz Albanije, predstavnici Industrije deterdženata Dita Tuzla, stečajni upravnik Hajrudin Kunalić i Nedžad Gavranović su u petak 14. augusta organizovali sastanak u Podgorici sa predstavnicima firmi “DITA – Montenegro”, Podgorica, “DA destination Albania”, Tirana i “Gllareva” iz Prištine,. Podgorica je bila najbliža za sastanak, imajući u vidu da građanima Kosova trebaju vize za putovanje u Bosnu i Hercegovinu, ali i činjenicu da je firma “DITA – Montenegro”, nekada u većinskom vlasništvu Dite (51%), odlično poslovala u Crnoj Gori.

“DA destination Albania” posebno je zainteresirana za asortiman praškastih proizvoda i jedan dio asortimana tečnih proizvoda za koje smatraju da postoji veliki tržišni potencijal zbog odličnog odnosa cijene i kvaliteta. Dobili su kompletan asortiman proizvoda koje Dita trenutno proizvodi kako bi mogli testirati kvalitet, i kažu, ako se podaci o kvaliteti pokažu tačnim, po robu će slati svoje šlepere.

Firma “Gllareva” je već poručila prvi šleper robe, a isporuka će sačekati prve tone praškastih deterdženata “Arix”, “Tenzo”,“IDA” kako bi DITA na tržištu Kosova nastupila sa kompletnim asortimanom. Vjeruje da će kvalitet i cijena Ditinih proizvoda vrlo brzo osvojiti kosovsko tržište.

Nakon sastanka u Podgorici rekao je da će već ove sedmice pokrenuti proces dobijanja poslovne vize za BiH jer želi svojim očima vidjeti “tuzlansku fabriku koju su radnici podigli iz pepela”.

Izvor:www.abc.ba

 

O autoru

Radi kao novinar portala poslovnisvijet.ba

Srodni članci