Dinamičan rast crnogorske ekonomije

Dinamičan rast crnogorske ekonomije

Ekonomija Crne Gore će i narednih godina nastaviti dinamično da raste, a povećanje bruto domaćeg proizvoda /BDP/ bit će iznad planiranog, saopštio je potpredsjednik crnogorske vlade za finansijski sistem i ekonomsku politiku Milutin Simović. 

On je rekao da je Vlada Crne Gore u protekloj godini obezbijedila dugoročnu stabilnost javnih finansija sprovođenjem mjera fiskalne konsolidacije i vodeći računa da se očuva razvojna komponenta.

“Zahvaljujući pažljivo kreiranoj i sprovedenoj ekonomskoj politici ostvarili smo rast BDP-a od 4,4%, koji je među najvećim u Evropi i stvorili uslove za ubrzanu realizaciju kapitalnih razvojnih projekata”, istakao je Simović u Budvi na otvaranju Festivala investicija i nekretnina.

Simović je najavio i dalje unapređenje poslovnog ambijenta, saopštila je Služba Vlade za odnose sa javnošću.

“Prema najnovijem izvještaju Svjetske banke o lakoći poslovanja, Crna Gora je napredovala devet mjesta i zauzela 42. mjesto. Prema Indeksu ekonomskih sloboda koji je ove godine objavila `Heritidž fondacija` u odnosu na prethodnu godinu napredovali smo 15 mjesta i zauzeli 68. poziciju”, ukazao je Simović.

On je dodao da su napredak prepoznale i agencije za procjenu kreditnog rejtinga koje su unaprijedile poziciju Crne Gore.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci