Dalipagić: Legalno korištenje softvera je interes Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i javne uprave u cijelosti

Dalipagić: Legalno korištenje softvera je interes Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i javne uprave u cijelosti

U pripremi je pilot-projekat za Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine na Microsoft platformi.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sa saradnicima i državnim službenicima koji se bave ovom oblašću primio je jučer, 2. februara, u Sarajevu direktora Microsofta za Bosnu i Hercegovinu Omara Krivošiju, sa kojim je razgovarano o daljnjem razvijanju saradnje između Ministarstva i ove kompanije, a koja datira još iz 2010. godine.

Zaključeno je da ne postoje ozbiljniji problemi u realiziranju postojećeg ugovora, a interes je Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, odnosno javne uprave u cijelosti, legalno korištenje softvera.

Kako je istakao zamjenik ministra Dalipagić, saradnja između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Microsofta u ovih pet godina je na zadovoljavajućem nivou, dodajući da je Ministarstvo, također, otvoreno i zainteresirano za njen nastavak i dalji razvitak.

U cilju optimizacije aktivnosti Ministarstva, zamjenik Dalipagić je izrazio zanimanje za mogućnost uspostave DMS-a (Document Management System). Direktor Krivošija je prihvatio inicijativu na način da Microsoft, u cilju razvitka daljnje saradnje, pripremi pilot-projekat za Ministarstvo na Microsoft platformi, a njegova realizacija će biti predmet sljedećih sastanaka.

Press-služba MKTBiH/H.M.

O autoru

Srodni članci