Crnogorci očekuju dobru ljetnu sezonu i na moru i na planinama

Crnogorci očekuju dobru ljetnu sezonu i na moru i na planinama

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić ističe da će ljetna sezona biti dobra ne samo na primorju, već i u planinskim centrima.

“Uz to, cjelogodišnja sezona više nije daleki san, naprotiv”, kazala je ona Vikend novinama.

Dodaje da je prema zvaničnim statističkim podacima Monstata u Crnoj Gori u kolektivnom smještaju tokom prvih pet mjeseci boravilo skoro 20 posto više turista u odnosu na isti period 2017. godine, koji su ostvarili oko 18 posto više noćenja, prenosi CDM.

Pored primorskih gradova koji bilježe odličnu popunjenost, izuzetno smo zadovoljni i turističkim prometom koji je ostvaren na sjeveru. Trenutno je u Kolašinu popunjenost hotelskih kapaciteta 90 posto, dok je na Žabljaku popunjenost oko 60 posto, a već narednih dana očekujemo dodatni priliv gostiju.

Ona je istakla i da podaci relevantnih institucija za praćenje turističkog prometa, također, ukazuju na porast.

“Kroz crnogorske aerodrome tokom prvih šest mjeseci prošlo je oko 910.000 putnika, što je za 120.000 – ili 15 posto – više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Od početka godine do kraja maja na graničnim prelazima evidentirano za oko sedam posto više putnika, dok je broj motornih vozila veći za oko osam posto”, kaže ona.

Ona je kazala da se ponuda Crne Gore pokazala veoma atraktivnom i raznovrsnom kada su u pitanju Francuska, Njemačka i Velika Britanija.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci