Citroen kreirao naočale koje liječe bolest kretanja

Citroen kreirao naočale koje liječe bolest kretanja

Agencija BETC Traction i francuski proizvođač automobila žele učiniti putovanja ugodnijima sa ovim neobičnim naočalama.

Agencija BETC Traction, stvorena posebno za servisiranje brenda Citroën, oslonila se na tradiciju ovog proizvođača automobila poznatog po udobnim automobilima, kako bi stvorili proizvod koji će putovanja učiniti još ugodnijim.

Iz tog uvida rođen je Seetroën, prve naočale protiv bolesti kretanja. Bolest kretanja je vrlo uobičajen problem koji hronično utječe na više od 30 miliona ljudi u Europi, dok jedna od tri osobe osjeti simptome ove bolesti barem jednom u životu.

Na ovome tragu, Traction i Citroën su stvorili jedinstven, koristan, iako prilično šašav predmet, koji će se u početku prodavati u ograničenim količinama, u lifestyle boutiqueu ovog brenda.

Naočale Seetroën koriste Boarding Ring tehnologiju – patentirani i testirani medicinski uređaj s 95% stopom učinkovitosti, razvijen od jednog francuskog start-upa. Bolest kretanja je posljedica razlike u percepciji između vida i osjećaja ravnoteže. Tečnost u boji se kreće u prstenima postavljenim unutar naočala u prednjem smjeru (desno-lijevo), ali također u sagitalnom smjeru (naprijed-nazad). Tako se stvara vještački horizont čime se sinhronizuje vid i unutrašnje uho, čime se rješava bolest kretanja za manje od 10 minuta i u 95% slučajeva.

Kada je u pitanju dizajn ovog proizvoda, Traction se udružio sa pariskim dizajn studiom 5.5, koji se potrudio da dizajn bude u skladu sa zabavnim, jednostavnim i ergonomskim kodovima brenda.

bankar.me

O autoru

Srodni članci