ChamberTrust pečat: korak do svjetskog tržišta

ChamberTrust pečat: korak do svjetskog tržišta

Imate firmu u BiH, a razmišljate o tome da Vaši proizvodi budu dostupni na svjetskom tržištu? To možete postići putem internetske platforme Svjetske komorske mreže (WCN) koja poduzetnicima iz BiH pruža mogućnost da istaknu svoje proizvode i aktivnosti na globalnom tržištu međunarodne trgovine, a da u isto vrijeme budu i prepoznatljivi putem komorskog pečata povjerenja koji im pomaže da se istaknu od drugih preduzeća.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) od februara 2014. godine omogućava novu uslugu izdavanja ChamberTrust – pečat povjerenja.

Pečat su ustanovili Svjetska komorska mreža – World Chambers Network (WCN), Svjetska komorska federacija – World Chambers Federation (WCF) i Međunarodna trgovinska komora – International Chamber of Commerce (ICC).

Ovaj komorski alat dizajniran je da pomogne online povjerenju i zastupljenosti preduzeća što predstavlja samo neke od prepreka sa kojima se MSP susreću pri ulasku na globalno elektronsko tržište.

Pomoću ovog pečata se verifikuju objektivne informacije objavljene na web-stranici jedne kompanije, kao što je: postojanje kompanije, vlasništvo web-stranice, proizvodi i aktivnosti. Izdaje se na period od godinu dana, uz mogućnost obnove, ukoliko preduzeće i dalje ispunjava tražene uslove.

Šta sve podrazumijeva ChamberTrust pečat, ko ga može dobiti i zašto je koristan?

ChamberTrust – jedinstveni, verifikacijski Poslovni direktorij

Business-to-business verifikacijski pečat omogućava preduzećima širom svijeta da lahko nađu nove poslovne partnere čije postojanje, profil, proizvode i usluge ovjerava Vanjskotrgovinska komora.

ChamberTrust – Ko može da dobije ChamberTrust pečat?

Sve kompanije na svijetu mogu da se prijave za ChamberTrust pečat za svoje korporativne web- stranice. Pečat je prevashodno osmišljen da pomogne malim i srednjim preduzećima (MSP), koja su već aktivna, ili koja su zainteresovana da razvijaju nova tržišta u međunarodnoj trgovini.

ChamberTrust – Zašto Vam treba ChamberTrust pečat?

ChamberTrust predstavlja povjerljivi pretraživač striktno fokusiran na kompanije, njihove aktivnosti i proizvodne linije. Pored toga što posjetiocima “ovjerene” web-stranice jedne kompanije pruža dodatni uvid i informacije, ChamberTrust obuhvata četiri glavne beneficije za kompaniju koja ima ChamberTrust pečat, a to su:

  • obezbjeđuje utjecaj i priznavanje putem verifikacije Komore omogućavajući kompaniji da se istakne u moru drugih MSP;
  • redovno promoviše nove proizvode i usluge putem pretraživača;
  • obezbjeđuje globalno prisustvo putem web-stranice mreže svjetskih komora (World Chambers network – WCN);
  • uključuje besplatnu uslugu objavljivanja koja omogućava kompaniji da svaki mjesec izda saopštenje za javnost do 2.000 karaktera u odjeljku “Global media room”!

U nekoliko koraka do ChamberTrust pečata:

  1. Popuniti online upitnik;
  2. Priložiti potrebnu dokumentaciju Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH navedenu na online upitniku; popuniti Izjavu o tačnosti podataka i pogledati Izjavu o odricanju od odgovornosti;
  3. Uplatiti godišnju registraciju/naknadu (uputstvo);
  4. Objaviti CHAMBERTRUST pečat na svom web-sajtu (i na dokumentaciji preduzeća);
  5. Redovno ažurirati podatke (preko Komore).

Sve dodatne informacije o mogućnostima za dobijanje CHAMBERTRUST seal – Pečata komorskog poslovnog povjerenja, zainteresovana preduzeća mogu dobiti u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci