Budžet za EU projekte

Budžet za EU projekte

Steknite konkretna i primjenjiva znanja o tome kako pripremiti budžet za vašu aplikaciju na EU projekat, kroz primjere i savjete iz prakse. Poseban osvrt na najnovije promjene u obrascima budžeta EU poziva za projekte.

Želite naučiti i primijeniti sva pravila europskih projekata kako biste optimizirali vašu aplikaciju, pravilno odredili iznos sredstava koji dodjeljuje Europska unija (EU), kao i pripremili budžet koji je u skladu sa složenim setom pravila EU.

Ovaj trening je namijenjen svim osobama koje su već uključene ili će tek biti uključene u proces aplikacije na projekte koji se finansiraju iz EU fondova. Polaznici ovog treninga mogu biti službenici u finansijskom odjelu, projektni službenici, menadžeri ili direktori.

Bez obzira na to da li imate prethodno iskustvo ili ne, tokom ovog interaktivnog treninga ćete dobiti neophodna teoretska znanja koja prethode fazi kreiranja budžeta, praktična znanja u izradi budžeta kroz vježbe, kao i stručne savjete „iz prve ruke“ trenera sa dugogodišnjim iskustvom koji će vam ukazati na šta posebno treba obratiti pažnju prilikom planiranja i izrade budžeta za EU projekte.

Znanja stečena tokom treninga će vam omogućiti da:

  • ovladate finansijskim pravilima koja se odnose na EU projekat,
  • pripremite prihvatljivi budžet,
  • izradite prijedlog budžeta koji neće generisati nepotrebe finansijske rizike,
  • razumijete i predvidite finansijska očekivanja EU.

Mjesto održavanja: prostorije SMART Resursnog centra u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta).

Više informacija pronađite OVDJE.

O autoru

Srodni članci