Britanski luksuz u Sarajevu: Otvoren Jaguar i Land Rover salon

Britanski luksuz u Sarajevu: Otvoren Jaguar i Land Rover salon

U Sarajevu je otvoren najsavremeniji salon Jaguara i Land Rovera kojeg su simboličnim presjecanjem trake otvorili ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson, Andrew Prest generalni direktor Wallis Adria d.o.o (regionalnog distributera za Jaguar i Land Rover vozila), te direktor AC Betanija Muhamed Ganić.

Uvoznik i distributer je kompanija Auto centar Betanija d.o.o., a moderan autosalon napravljen je po najnovijim standardima koje utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rovera automobila.

“Saradnja sa Jaguar Land Rover, odnosno, ulazak u svijet prodaje luksuznih automobila za nas je predstavljao veliki izazov koji smo uspjeli savladati u rekordnom roku, pa danas ova dva velika brenda predstavljaju krunu našeg cjelokupnog rada. Za nepunih 8 mjeseci, uspjeli smo sagraditi moderan salon po posljednjim Jaguar Land Rover standardima i sa ponosom mogu reći da je BiH dobila najbolji autosalon u regiji”, izjavio je direktor AC Betanija, gosp. Muhamed Ganić.

” U pitanju je jedna dobra investicija i upravo zbog toga sam tu, da ih podržim, pogotovo što dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva i što je u pitanju jedna takva kompanija kao što je Jaguar Land Rover. Radi se evropskom i svjetskom brendu koji ne dolazi bilo gdje, te ako su odlučili da budu prisutni ovdje u Bosni i Hercegovini, to je odličan znak. Ovo je značajan uspjeh i ovim primjerom potiče se i druge, jer tamo gdje dođe Jaguar Land Rover, tu su otvorena vrata i za druge brendove”, rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.
Povodom otvaranja, a unutar „Above and Beyond“ turneje, u salon je stigao bogat vozni park, kako bi se klijentima i predstavnicima medija približilo iskustvo vožnje novih Jaguar i Land Rover automobila.

Jaguar Land Rover kao najveći britanski proizvođač automobila predstavlja vrhunski primjer britanske inovativnosti.

Ujedinjeno Kraljevstvo globalni je centar izvrsnosti u automobilskoj industriji i u svijetu prepoznat po mogućnostima za istraživanje i razvoj u automobilskoj industriji, gdje se godišnje proizvode više od 1,5 miliona auta, 87.700 komercijalnih vozila i 2,5 miliona motora.

Kombinacija britanske stručnosti/ekspertize i inovativni pristup daju jedinstvenu prednost u razvoju ključnih automoto tehnologija.

“Mislim da je dolazak Jaguar Land Rovera važan znak povjerenja u BiH i pozitivan pokazatelj rasta naših trgovinskih odnosa. Jaguar i Land Rover automobili čak sadrže i dijelove koji su izrađeni u kompaniji „Bekto Preciza”, u Goraždu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati i više prilika da udružimo naš talenat, naprednu proizvodnju i kreativni dizajn, i da stvaramo proizvode svjetske klase”, izjavio je britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson

U salonu je predstavljen i novi model Land Rovera, četvrti član Range Rover – Range Rover Velar, koji predstavlja najfiniji i najsposobniji medium SUV dosad.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci