Brend Gazzda ponovo dobio prestižnu Red Dot nagradu

Brend Gazzda ponovo dobio prestižnu Red Dot nagradu

Domaći bosanskohercegovački brend Gazzda, iza kojeg stoji kompanija Yield, ponovo je dobitnik prestižne nagrade koja se dodjeljuje najboljim svjetskim proizvodima. 

Nakon što je ranije četiri puta nagrađivan, Brend Gazzda je 9. aprila prema ocjeni žirija u Essenu dobio prstižnu nagradu za 2018. godinu za svoju Fina komodu, koja je djelo ruku dizajnera Mustafe Čohadžića.

Gazzdina Fina komoda će biti izložena najmanje godinu dana na najvećoj izložbi savremenog dizajna u svijetu, muzeju Red Dot u Essenu, koji ima oko 2.000 eksponata i godišnje bilježi oko 160.000 posjetilaca.

Ove godine, kompanije i dizajneri iz 59 zemalja su prijavili više od 6.300 inovacija za nagradu Red Dot: Product Design, više nego ikada prije. Nakon inspirativnih i intenzivnih rasprava 39 članova žirija odlučilo je da njih ukupno 69 ili 1,1% od svih prijavljenih dobije vrhunsku nagradu u natjecanju – Red Dot: Best of the Best.

“Red Dot” za dobar kvalitet dizajna dodijeljen je 1.684 puta, dok je 45 predmeta osvojilo Honourable Mention koja se daje za posebno dobar aspekt dizajna.

Svi laureati će 9. septembra prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada u Essenovoj opernoj kući, Aalto-kazalištu. Dobitnici Red Dota: Best of the Best, koji uključuju Apple, Bulgari, Canyon Bicycles, Ferrari, Lenovo, LG, Philips, Porsche, Sony i Veryday, primit će svoje dobro zaslužene trofeje na pozornici pred oko 1200 međunarodnih gostiju, a među njima će biti i bosanskohercegovački kreatori brenda Gazzda.

 

Indikator

O autoru

Srodni članci