Booking.com i Web Summit nastavljaju inicijative na temu Žene u sektoru tehnologije

Booking.com i Web Summit nastavljaju inicijative na temu Žene u sektoru tehnologije

Booking.com je najavio globalnu saradnju s konferencijom Web Summit. Zajedno će ugostiti program druženja, stvaranja kontakata i mentorstva na temu ‘Žene u sektoru tehnologije’ na glavnom eventu u organizaciji Web Summita te niz drugih inicijativa na konferencijama Collision i RISE u 2018. godini.

Ova ekskluzivna saradnja predstavlja nastavak napora Booking.coma i Web Summita u borbi protiv manjka brojka žena u sektoru tehnologije stvaranjem više prilika za žene koje će im omogućiti lakši ulazak, napredak i razvoj u sektoru tehnologije.

Booking.com će ugostiti prvu u nizu inicijativa za žene s ciljem druženja i stvaranja kontakata u posebnoj zoni Žene u sektoru tehnologije u okviru eventa Collision 2018 koji se održava u New Orleansu, SAD, od 30. april do 3. maja 2018. godine. Jedna od vodećih tehnoloških konferencija u Americi, Collision, okuplja glavne izvršne direktorice (CEO) najbrže rastućih svjetskih start-upa i firmi s popisa Fortune 500 te brojne investitore i predstavnike medija.

CEO Booking.coma Gillian Tans će, također, sudjelovati u panelu na temu ‘Održivost u poslovnom svijetu’, pri čemu će podijeliti svoje viđenje uloge velikih kompanija u naporima za poboljšanje globalne održivosti i etičnosti u poslovanju.

Konferencija Web Summit 2018 održava se u Lisabonu u Portugalu od 5. do 8. novembra, a predstavlja središnji dio globalnog partnerstva i uključivat će prošireni mentorski program na temu ‘Žene u sektoru tehnologije’ koji se oslanja na uspjeh uvodne inicijative na prošlogodišnjem eventu. Mentorski program za žene u sklopu konferencije Web Summit 2017 privukao je gotovo 200 sudionica, uključujući 60 poznatih mentora iz cijelog sektora, uključujući Gillian Tans i druge predstavnike na visokim pozicijama u Booking.comu.

Konferencija RISE 2018 će se održati 9. jula 2018. u Hong Kongu i predstavlja najveću tehnološku konferenciju u Aziji. Event svake godine privlači više od 15.000 sudionika iz više od 100 zemalja. Booking.com će u okviru eventa ugostiti zonu za druženje i stvaranje kontakata na temu Žene u sektoru tehnologije.

O autoru

Srodni članci