Bogat repertoar u martu u NPS

Bogat repertoar u martu u NPS

Ljubitelje pozorišne umjetnosti u mjesecu martu očekuje bogat repertoar u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Publika će imati priliku pogledati sjajna dramska, baletna, operna  ostvarenja, i mjuzikle sa našeg repertoara. Također, naša publika će imati mogućnost pogledati  višestruko nagrađivane predstave iz regije.

U Narodnom pozorištu Sarajevo 3. marta u 19:30, očekuje nas predstava East West Centra Sarajevo „Ponuda koja se ne odbija“ u režiji Harisa Pašovića i ansambla. Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti po jednistvenoj cijeni od 10 KM.

U utorak, 06. 03. 2018. godine sa početkom u 19:30, posjetite Narodno pozorište Sarajevo i zabavite se uz Donicetijevu komičnu operu „Viva la Mamma“, u režiji Aleksandra Nikolića. Opera će biti izvesti solisti i hor Opere NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Nenad Tešić. Ulaznice za operu možete kupiti po posebnim pogodnostima. Cijena ulaznice iznosi 10 KM za sve kategorije sjedišta.

U srijedu, 7. marta u 19:30, u okviru internacionalnog  festivala Sarajevska zima na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena višestruko nagrađivana koreodrama – balet „ONI“  Đorđa Makarevića koji potpisuje režiju, libreto, koreografiju i izbor muzike.

Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd omogućilo je Vijeće za regionalnu saradnju (RCC).

U četvrtak 8. marta 2018. godine očekuju nas dvije predstave. Na velikoj sceni u 12:00,  bit će izvedena baletna bajka „Palčica“ u koreografiji i režiji Nermine Damijan,  a u večernjem terminu sa početkom u 19:30, na maloj sceni „EN FACE“ možete pogledati  dramu „Leptir“ Aleksandra Radunovića u režiji Emira Kapetanovića.

Ponedjeljak 12. 03. 2018. godine u 19:30, rezervisan je za Šekspirovu dramu „Kralj Lear“ u adaptaciji i režiji istaknutog reditelja Dieaga de Brea. Predstava je nastala u koprodukciji Festivala MESS i Narodnog pozorišta Sarajevo, te podršku Ambasade Velike Britanije, koja je ujedno i partner projekta. Predstava je titlovana na engleskom jeziku.

Balet „Alisa u zemlji čuda“ u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića, bit  će izveden u srijedu 14. marta sa početkom  2018. godine u 19:30. Neka vas u Alisin čarobni svijet odvedu solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

17. marta 2018. godine sa početkom u 19:30 Sarajevska publika će imati priliku vidjeti i uživati u trenutno najgledanijem baletu HNK Split “Derviš i smrt” koreografa Igora Kirova. Ovaj kreativni balet, koji nam donose članovi ansambla Baleta HNK Split, bit će izvedev u sklopu internacionalnog festivala Sarajevska zima.

Ne propustite ovaj pozorišni spektakl, a ulaznice za ovu predstavu možete kupiti već od 3. marta 2018. godine na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ambasada SAD u BiH, Narodno pozorište Sarajevo i Narodno pozorište Republike Srpske ponosno najavljuju:

Večer Broadwaya sa Bradleyem Deanom i specijalnim gostima: Divanhanom, Albinom Smajlović i Ivanom Šarićem koji će izvoditi pjesme iz poznatih mjuzikla Hair, Evita, Cats, The Secret Garden i drugih.

Ne propustite ovu priliku da uživate u ovom sjajnom koncertu koji će se održati 22. marta 2018. godine u 19:30 na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ulaznice su u prodaji od 3. marta 2018. godine.

U petak 23. marta 2018. godine u 19:30 ne propustite pogledati dramsku predstavu Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“ u adaptaciji i režiji Ane Vukotić. Iskoristite posebenu pogonost i ovu predstavu pogledajte po jedinstvenoj cijena ulaznica od 10 KM.

U baletu „ Omer i Merima“ u režiji i koreografiji Belme Čečo-Bakrač,  možete  uživati u ponedjeljak, 26. 03. 2018. u 19:30. U predstavi učestvuju solisiti i ansambl Baleta NPS, hor NPS i Sarajevska filharmonija kojom će dirigovati Aida Jažić.

Komediju „Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitinicama“ autora Almira Imširevića, rađenu prema motivima drame Juroslava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji tvorca najsmješnijih pozorišnih hitova Admira Glamočaka, pogledajte na Svjetski dan teatra 27. marta 2018. godine u 19:30.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci