Bingo Export Import: pogonu za proizvodnju tjestenina uručen halal certifikat

Bingo Export Import: pogonu za proizvodnju tjestenina uručen halal certifikat

U prostorijama kompanije Bingo Export Import d.o.o. Tuzla održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata pogonu za proizvodnju tjestenina čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva halal standarda BAS 1049:2010.

Mireli Beganović, rukovodiocu proizvodnje, halal certifikat je uručio direktor Agencije Amir Sakić.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u krajem aprila ove godine, utvrđeno je da kompanija ispunjava sve zahtjeve propisane halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat.

“Današnjom dodjelom halal certifikata ozvaničili smo završetak procesa halal certificiranja pogona za proizvodnju tjestenina kompanije Bingo doo Tuzla. Ukupna paleta bh. halal proizvoda na tržištu bogatija je za novih 17 proizvoda koji su već dostupni konzumentima širom prodajnih objekata kompanije”, rekao je direktor Agencije Amir Sakić.

“Pored postojećih standarda HACCP i ISO 9001:2015 u fabrici za proizvodnju tjestenine uspješno je implementiran i halal standard kojim kompanija Bingo daje još jednu potvrdu zdravstvene ispravnosti i sigurnosti proizvoda svojim potrošačima. Zahvalni smo Agenciji za certificiranje halal kvalitete i gospodinu Amiru Sakiću na uspješnoj suradnji i realizaciji standarda”, kazala je dipl. ing. teh. Mirela Beganović, rukovodilac proizvodnje.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju tjestenina. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvaliteta.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci