BIMAL drugu godinu zaredom lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u BiH

BIMAL drugu godinu zaredom lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u BiH

Kompanija BIMAL d.d. na prvom je mjestu rang-liste za industrijsku granu proizvodnja prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, rezultati su analize koju su sprovele Poslovne novine.

Na svečanosti u okviru projekta „100 najvećih u BiH“ kompaniji BIMAL dodijeljena je nagrada „Prvo mjesto u industrijskoj grani proizvodnja prehrambenih proizvoda u BiH po prihodu u 2016. godini“, čime je BIMAL drugu godinu zaredom lider u kategoriji proizvodnje, ali čime je i potvrđeno da je upravo brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja jedan od stubova privrednog razvoja BiH, saopšteno je iz BIMAL-a.

“Jasna vizija u kombinaciji sa dobro postavljenom strategijom poslovanja, te ljudima koji zadate ciljeve provode u odlične rezultate donosi dugoročan uspjeh i razvoj kompanije BIMAL. Neprestano ulaganje u unapređenje proizvodnih pogona brčanske fabrike, podjednako kao i zalaganje za kvalitet našeg jestivog ulja, omogućili su da prehrambena industrija Bosne i Hercegovine dobije domaći proizvod koji promoviše kvalitet, razvoj i rast bh. ekonomije”, izjavio je zamjenik generalnog direktora kompanije BIMAL Mitja Kovačič.

Na osnovu ekonomskih pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha BIMAL je u 2016. godini ostvario prihod od 194.019.383 KM, a rast i stabilnost u poslovanju potvrđuju i podaci da je kompanija u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila prihod od 105 miliona KM.

BIMAL sarađuje sa 209 bh. kompanija od kojih kupuje robu i usluge i na taj način indirektno zapošljava druge kompanije u BiH. Također, imajući u vidu plasiranje BIMAL-ovih ulja na inostrana tržišta BIMAL pozitivno utječe na bh. pokrivenost uvoza izvozom, saopšteno je iz te kompanije.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci