BH i Turska pošta potpisale ugovor o saradnji u e-trgovini

BH i Turska pošta potpisale ugovor o saradnji u e-trgovini

Potpisivanjem ugovora o saradnji BH Pošte i Turske Pošte danas su u Sarajevu promovirani e-Commerce usluga i poštanska marka „Džamija u Milodražu“.

Generalni direktor Turske pošte Kenan Bozgeyik je istakao da će e-Commerce usluga omogućiti bh. građanima da kupuju proizvode iz Turske, koji će im nakon online kupovine biti dostavljeni putem BH Pošte. ”To će olakšati život građanima Bosne i Hercegovine. Saradnja sa BH Poštom je veoma važna, te se nadamo da ćemo je proširiti u narednom periodu”, rekao je Bozgeyik. Navedenu uslugu Turska pošta je pokrenula prije šest godina s ciljem, da putem e-trgovine proizvoda osnaži tursko tržište i da se domaćim firmama pruži mogućnost za što bolji plasman vlastitih artikala.

E-Commerce pruža kompletnu logističku podršku počev od domene na kojoj je e-Commerce stranica postavljena, od prodaje i naplate pa do dostave proizvoda krajnjim kupcima. Zbog toga je Turskoj pošti zahvalio generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić ukazujući da je uspostava navedene usluge nezaobilazna u eri tehnološkog progresa.

”Također, danas smo prezentovali i poštansku marku „Džamija u Milodražu“ sa željom da otrgnemo od zaborava bitne datume u našoj povijesti”, dodao je Mujić. Puštanje u rad e-Commerce usluge i marke BH i Turska pošta doprinose modernizaciji usluga, što će se, kako je poručeno, nastaviti razvijati zajedničkim snagama.

 

O autoru

Srodni članci