Bakir Smailagić na čelu Solane Tuzla

Bakir Smailagić na čelu Solane Tuzla

Nadzorni odbor kompanije Solana Tuzla imenovao je novu upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu.

Nova uprava najavljuje jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta, navodi se u saopštenju kompanije.

“Solana Tuzla je u svojoj 133 godine dugoj povijesti bila i ostala sinonim za kvalitet. Spoj tradicije i kvaliteta promaknuo je Solanu u istinskog lidera kada je u pitanju proizvodnja i prodaja soli kako na domaćem tržištu, tako i u regionu. Zadatak nove uprave je svakako zadržati kvalitet, povećati efikasnost poslovanja i razvijati nove proizvode na bazi soli. Dugoročno ćemo planirati investicije kojima ćemo povećati proizvodne kapacitete Solane. Sve ovo Solani će omogućiti dugoračan prosperitet, očuvanje vodeće pozicije na tržištu i mogućnost upošljavanja novih radnika. Moram istaći da su naša najveća vrijednost zaposlenici, te ogromno znanje i iskustvo koje u Solani generiramo od 1885. godine. Također, naše poslovanje ćemo razvijati kroz samostalni razvoj kompanije i transparentan odnos s poslovnim partnerima i lokalnom zajednicom”, izjavio je Bakir Smailagić, novoimenovani direktor kompanije Solana Tuzla.

Bakir Smailagić je rođen 1972. godine u Tuzli. Iza sebe ima veliko iskustvo u obavljanju rukovodećih dužnosti u kompanijama kao što su Mlin i pekara Ljubače, sarajevskim firmama Klas, Konzum i Velpro, te u CPA Tojšići.

Diplomirani je ekonomista, a dodatna znanja i vještine je sticao u okviru programa edukacije Unilever company u Sarajevu. Na mjesto direktora kompanije Solana Tuzla imenovan je 18. decembra 2017. godine.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci