„Baby boom“ generacija sve više prihvata tehnologiju

„Baby boom“ generacija sve više prihvata tehnologiju

Milenijalci su generacija koja je odrastala uz tehnologiju pa se lakše snalazi sa svim digitalnim uređajima koji su se pojavili ili se pojavljuju. No, „baby boom“ generacija, rođena između 1946. i 1964. godine, ne nosi se lahko sa svim promjenama koje su se dogodile u ovom digitalnom dobu.

Srećom, to se mijenja i to dokazuju istraživanja. Pametni telefoni su im postali normalna stvar, pa tako 78 posto osoba od 50 do 59 godina starosti posjeduje barem jedan, 73 posto onih između 60 i 69 godina ima barem jedan, također, a i čak 55 posto starijih od 70 godina u vlasništvu je pametnog telefona.

Ti uređaji su nužnost, jednostavni su i nije toliko čudno da američki državljani imaju sklonost njima. Drugačije je s drugima. Prenosni računari posjeduju sve tri dobne grupe na nivou od otprilike 60 posto, kao i stolne računare.

Tableti su već druga priča, njih posjeduje otprilike 40 posto i to još uvijek nije nimalo loše. Ali, kad dođemo do novijih i naprednijih stvari kao nosivi uređaji ili kućni asistenti, posjeduje ih njih desetak posto.

O autoru

Srodni članci