Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna

Azijska tržišta: Indeksi porasli, trgovina oprezna

Na većini azijskih tržišta u četvrtak su indeksi porasli, nakon oštrog pada dan prije, no slabost cijena sirovina drži ulagače na oprezu, dok je dolar ponešto ojačao.

Azijska tržišta su ponovo na neki način preslikala trgovinu s Wall Streeta gdje su investitoru jučer iščekivali nove informacije oko porezne reforme i procedure njezine potvrde.

Nikkei 225 je porastao za 1,5 posto nakon što je jučer izgubio gotovo 2 posto. Automobilski, finansijski i tehnološki sektor su bili među dobitnicima. Australski ASX200 je porastao za pola postotka, a tome je najzaslužniji bio bankarski sektor.

Južnokorejski Kospi je bio među gubitnicima za što su ponajprije odgovorna tehnološka izdanja koja su poništila rast u proizvođačkom i naftnom sektoru. Hang Seng je nadoknadio dio jučerašnjih gubitaka, dok su kineska tržišta bila u blagom minusu.

Na valutnim tržištima dolar je zadržao dobitke prema jenu, a apetit za rizikom postepno iščezava. Dolarov indeks je bio bez većih promjena što se ne bi moglo reći za bitcoin koji je danas prvi put uzletio iznad 14.000 bodova.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci