Atilla Group najavila tender ponudu za preuzimanje Energoinvest DVI d.d.

Atilla Group najavila tender ponudu za preuzimanje Energoinvest DVI d.d.

Nakon što je u prethodnoj tender ponudi došao do 10,6 posto dionica u Energoinvest DVI d.d. Sarajevo, vlasnik turske građevinske kompanije Atilla Group Mehmet Attila Atilla najavio je novi pokušaj ovladavanja sarajeskom kompanijom. 

Njegov Atilla Group d.o.o. Sarajevo objavio je da namjerava raspisati novu tender ponudu za preuzimanje Energoinvest DVI d.d. Sarajevo. Ponuda će se odnositi na preostalih 89,38 posto dionica koje nisu u Atillinom vlasništvu.

Atila je u nedavnoj tender ponudi za Energoinvest DVI d.d. došao do 10,6 postotnog udjela, što mu je osiguralo da obezbijedi učešće u upravljanju kompanijom. Naime, na Skupštini Energoinvest DVI d.d. Sarajevo, održanoj 16. oktobra 2017. godine, Attila je izabran u Nadzorni odbor, a osim njega povjerenje je dobio Atila Akin, dok su dužnosti razriješeni Senada Smajić-Emracora i Midhat Pašić.

Najvjerovatniji razlog za relativni neuspjeh u prvoj tender ponudi bila je ponuđena niska cijena koja je iznosila 0,10 KM po dionici, odnosno 0,96 % od nominalne vrijednosti dionice, a na što su u svom mišljenju upozorili Uprava i Nadzorni odbor kompanije, zbog čega glavni dioničari ZIF Prof plus sa 25 posto i KLG d.o.o. Ljubljana sa 22 posto, nisu prodali svoje udjele.

Podružnica Attila Groupa u BiH, ATILLA GROUP Društvo za građevinu i telekomunikacije d.o.o. Sarajevo osnovana je prije nekoliko godina sa počenim kapitalom od 50,000 KM, a osnivači su Mehmet Attila Atilla sa 40.000 KM i Atila Akin sa 10.000 KM.

Pod krovnim nazivom Atilla Group, pružaju se usluge u oblasti projektovanja, ugovaranja građevinskih radova, proizvodnje čeličnih konstrukcija, montažnih kuća, proizvodnje građevinskih objekata, kao i izrade i ugradnje fasadnih materijala i opreme.

Atilla Grupa posluje kroz svoje urede u Bosni i Hercegovini, Alžiru, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rumuniji, Gabonu, Kipru, Mađarskoj i drugim zemljama.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci