Amerika krši načela slobodnog tržišta

Amerika krši načela slobodnog tržišta

Ruski ambasador u Zagrebu Anvar Azimov rekao je da se Amerikanci miješaju u unutrašnje poslove drugih država, da krše načela slobodnog tržišta i sprovode politiku nepoštene konkurencije.

Povodom izjave kolege iz SAD-a Roberta Kohorsta da bi bilo pogrešno da Hrvatska proda Rusima naftnu industriju “Ina”, Azimov je saopštio da je začuđen Kohorstovom izjavom i da zbog nje žali, javljaju hrvatski mediji.

“Izjava je još jedan primjer američke politike nepoštene konkurencije, miješanja u unutrašnje poslove drugih država i kršenja načela slobode tržišne ekonomije”, naglasio je Azimov.

On je rekao da je neprikladno učiti Hrvatsku kako da vodi svoju nacionalnu politiku u interesu građana.

“Suverena Hrvatska sama određuje svoje partnere koji su stvarno, a ne na riječima spremni pružiti realnu pomoć njenom privrednom razvoju”, naglasio je Azimov.

Novi američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst rekao je da SAD ne žele da “Inu” kupi ruska kompanija, ocijenivši da bi to bila greška.

“Na Hrvatskoj je da odluči kome će prodati kompaniju, ali mi mislimo da bi to bila greška”, rekao je američki ambasador jučer novinarima.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci