Ambasada Bosne i Hercegovine u Tel Avivu obezbIjedila pedeset stipendija za eksperte iz BiH

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tel Avivu obezbIjedila pedeset stipendija za eksperte iz BiH

Ambasadorici Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Jeleni Rajaković je 6. septembra 2016. godine zvanično uručeno pismo Galilee International Management Instituta iz Izraela o obezbjeđivanju stipendija za obuku pedeset profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, iz različih oblasti  u periodu od narednih pet godina.

Dosadašnji razgovori ambasadorice Rajaković i predsjednika Galilee International Management Instituta Yosepha Shevela su doveli do ove, danas i zvanično potvrđene odluke Instituta, a sve u cilju jačanja saradnje između BiH i Izraela.

Programi obuke obuhvataju 33 oblasti, od agronomije do menadžmenta, a oni na koje se posebno skreće pažnja zainteresovanim polaznicima iz BiH jeste razvoj poljoprivrede, upravljanje masovnim krizama (poplave, požari i sl.) i upravljanje zdravstvenim sistemima.

Misija Galilee Instituta je prevazilaženje ekonomskog jaza između tranzicijskih i razvijenih zemalja, kroz obrazovanje i programe za izgradnju kapaciteta zemlje. Institut je osnovan na uvjerenju da sve zemlje mogu unaprijediti svoje ekonomije ulaganjem u ljudski element – u znanje, kao i inovativno, smjelo razmišljanje ljudi koji rade u svakom sektoru društva. Do danas je više od 16.000 stručnjaka iz 170 zemalja uspješno završilo obuke u Institutu.

Ambasada je zvanično pismo o stipendiranju Galilee International Management Instituta proslijedila u proceduru.

Ured za odnose sa javnošću

O autoru

Srodni članci