Alma Dreković – od Siemensa, Toshibe do novih poslovnih sfera

Alma Dreković – od Siemensa, Toshibe do novih poslovnih sfera

Razmišljajte šta je to što želite postići u svojoj karijeri, izoštrite periferni vid i tražite mogućnosti na sve strane. Alma Dreković je jedna od brojnih uspješnih poslovnih žena čiji rad i zalaganje dokazuju da ne postoje nedostižne poslovne prilike.

Ova uspješna poslovna žena koja zavređuje da se o njoj piše po struci je lingvista, dugi niz godina je u funkciji koordinatora u japanskom menadžmentu, danas je career coach, talent coach, docent, mediator i autor.

  • “Magistrirala sam pre 15 godina na predmetima francuska filologija, primenjena lingvistika (germanistika) i pedagogija. Iz fascinacije prema brojnim društvenim temama bilo mi je najviše teško odoleti voljenoj psihologiji u račun ljubavi prema francuskom i nemačkom jeziku i kulturi. Želja za stručnim istraživanjem i doktoratom se u svoje vreme nije ispunila, jer se nije našla odgovarajuća tema, odnosno i vizija u tadašnjoj velikoj nezaposlenosti u Nemačkoj. Pružila se prilika za prva poslovna iskustva u Siemensu. Sledi poziv u menadžment japanskog koncerna Toshiba, koji sam shvatila kao veliki izazov i poučnu školu. Pored brojnih profesionalnih dostignuća, dubokog upoznavanja japanske kulture i života i rada u menadžementu u toku od 10 godina se, ipak, ponovo rodila čežnja za psihološkim temama. Uniformirani i strogo hirarhijski način poslovanja, u kome nema mesta za kreativnost i individualnost su mi dopustili odlazak u nove poslovne i intelektualne sfere. Kombinacija dugogodišnjeg iskustva u svetskim firmama i fascinacija za psihologiju i psihoanalizu me usmerila u coaching, koji bazira na principima psihologije: U pružanju stručme pomoći kada su u pitanju lični i profesionalni razvoj, rešavanje konfliktnih situacija na poslu, održavanje i poboljšavanje međuljduskih odnosa i work-life-balansea, itd. Od tada usavršavam znanje i praksu, pišem o coachingu i psihoterapiji, držim predavanja i workshops i sada pronalazim odgovarajuću temu za doktorat na polju coaching”, pojašnjava Dreković.

Kada se na jednom mjestu susretnu želja za učenjem i hrabrost da iskoračimo iz zone komfora, a zakoračimo u zonu nepreglednih mogućnosti tada započinje naš lični napredak.

Alma Dreković je iz želje za napredovanjem odlučila da postane talent couch u Njemačkoj. Podučavanjem se bavi već tri godine, a usluge nudi privatnim licima i firmama. Svoje prostorije ima u Dusseldorfu i Kolnu.

  • ”Pod coachingom razumemo stručnu pomoć u poslovnom, ali i privatnom procesu promene. Coach se smatra ekspertom za strukturu, klijent ekspertom za svoje teme. Cilj je pronaći cilj i put do njega. Struktura i metode su univerzalne, a moj lični fokus u coachingu jeste vezan za moju biografiju: Business-coaching iz iskustva u menadžmentu, Career-coaching iz želje da pomognem u potrazi za profesionalnom orentacijom i reintegracijom, Tkz talent-coaching sa odraslim osobama koje imaju nadarenost, po definciji IQ iznad 130. U poslednjem slučaju, moja želja nije izgraditi ‘elitu’, već dati podršku ljudima, koji zbog svoje nadarenosti i određene prateće posebne senzibilnosti često imaju osećaj da ih niko ne razume, koji imaju potećkoće adaptacije na poslu i u međuljduskim vezama, a pogotovo nesigurnosti u autopercepciji i samopouzdanju. Dakle, na svim navedenim poljima želim podržati u razvoju ličnih potencijala, dostignuću boljih rezultata i samim tim održavanju zdravlja”, ističe Dreković.

Biti dobar u poslu cilj je onih koji žele da postignu više. Koliko je rad na profesionalnom usavršavanju doprinio poboljšanju poslovanja ili čak promjeni karijere iz svog iskustva Dreković tvrdi:

  • “Rad na profesionalnom usavršavanju je neophodan za razvitak pojedinca, firme i celokupnog društva. On sigurno doprinosi i promeni i napretku karijere koja, naravno, još zavisi i od mnogo drugih faktora kao što su otvorena radna mesta, struktura u organizaciji, lične sposobnosti i sreća. Kada je u pitanju poboljšanje poslovanja, veliki uspeh može da doprinese coaching, jer coaching se koncentriše na ciljano poboljšanje ponašanja pojedinih osoba ili i celog tima i organizacije. Mnogim ljudima su potrebne usluge pri definisanju ličnih i profesionalnih ciljeva. Tada profesionalni coach može biti od neprocenjive važnosti. Uvođenje coaching tehnika nudi dragocenu podršku i stručnu pratnju pojedincima pri ostvarivanju poslovnih ciljeva, savladavanju teških situacija i promena.”

Sva dosadašnja istraživanja su pokazala da je u većini zemalja manje žena nego muškaraca koji se bave poduzetništvom, a dokazano je da su žene odgovorniji radnici i da imaju bolje komunikacijske sposobnosti. Šta je to što utječe na žene da se manje bore za svoju poziciju u poslovnom svijetu? Dreković pojašnjava:

  • “Ako ne uzimamo gender-aspect u obzir, smatram da su u pitanju odgoj, okruženje u kojem odrastamo i u kome se krećemo kao odrasli, kultura iz koje potičemo, odnosno u kojoj živimo i naravno faktori koji određuju sturukturu ličnosti, koji utiču na profesionalni put svih nas: na primer komunikativne sposobnosti, hrabrost, inteligencija, ambicioznost, zdravlje i sreća. Ako uzmemo gender-aspect u obzir, smatram da je u većini zemalja jedan od najodređenijih faktora kada su pitanju poslovni razvoj i uspeh. Uzmimo Nemačku kao primer: Unatoč njenom tradicionalnom vrhunskom uspehu na brojnim segmetnima, mnoge nemačke žene su rastrzane između karijere i porodice, često odustaju (vremenom) od lične porodice, ne samo zbog ličnog ostvarivanja, već da bi uopšte zadržale posao i izbegle maltretiranje u potrazi za poslom nakon pauziranja. Suočavaju se sa predrasudama zbog potencijanlog majčinstva i zarađuju manje od svojih muških kolega u istim pozicjama. Navedeni primer vodi, po mom mišljenju, velikom gubitku resursa i potencijala i veoma negativnom razvoju celog društva. U pitanju su odgoj koji ih uči skromnost i društvo koje (potajno) želi da su u prvom planu lepe i poslušne. Ogromnu ulogu igraju muški lobi i patrijarhat koji i u maloj dozi ima još uvek veliki uticaj. Coaching sigurno može podržati žene u velikoj meri u izgradnji svojih potencijala i ohrabriti ih da se plasiraju na poslovnom terenu kao i muškarci – i tim pokrenuti promene u manjim i većim krugovima jednog društva.”

Uspjeh se ne postiže slučajno. To je sistematičan, namjeran proces odlučivanja onog što želite raditi u životu, što ćete raditi kada to postignete i koji su koraci potrebni kako biste to ostvarili. Jedan od najvažnijih aspekata uspjeha je mogućnost da vizuelizirate svoj put i da ostanete fokusirani na svoj cilj sve dok ga ne postignete. Naša sagovornica Alma Dreković je pravi primjer kako se ženski utjecaj ogleda u odlučnosti i spremnosti motiviranja kako sebe tako i drugih kako bi njihov rad bio efikasniji.

O autoru

Novinar portala Poslovnisvijet.ba

Srodni članci