Aida Commerce – pozitivan primjer prakse zaštite okoliša

Aida Commerce – pozitivan primjer prakse zaštite okoliša

Kompanija „Aida Commerce“ d.o.o. je pozitivan primjer prakse zaštite okoliša u našoj zemlji, istakla je federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo prilikom današnje posjete ovoj kompaniji, jednoj od vodećih u oblasti reciklaže i zaštite okoliša.

Direktor kompanije Edin Džanković upoznao je ministricu Đapo s modernim metodama rada ove kompanije, potpuno prilagođene svjetskim normama zaštite okoliša, naglašavajući da svoje poslovanje, između ostalog, zasnivaju na ideji dobrog susjeda i društva koje se odgovorno odnosi prema zaštiti okoliša, te nastoji svoje aktivnosti sprovoditi uz najmanje moguće nepovoljne utjecaje na okoliš.

Ministrica Đapo je istakla kompaniju „Aida Commerce“ d.o.o. kao pozitivan primjer prakse zaštite okoliša u našoj zemlji.

Aida Commerce d.o.o. se od svog osnivanja 1988. god. bavi reciklažom sekundarnih sirovina prvenstveno otpadnog željeza, aluminija, bakra, akumulatora.

Od 2013. god. je započela djelatnost otkupa pet ambalaže, plastike, papira, najlona, kartona kao i tretmana otpadnih i zauljenih voda.

Također, od 2015. godine su počeli sa zbrinjavanjem opasnog i neopasnog otpada, kao i medicinskog otpada. Pored navedenog bave se i prodajom crne metalurgije, građevinskog materijala, alata, reznih i brusnih materijala kao i opremom za zavarivanje.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci