“Agrokomerc” uspio da uveže staž 128 radnika

“Agrokomerc” uspio da uveže staž 128 radnika

“Agrokomerc” iz Velike Kladuše je uspješno riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika, saopšteno je iz ove kompanije.

Za tu svrhu Agrokomerc je obezbijedio vlastita sredstava, a dio je osiguran u saradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Taj proces uvezivanja radnog staža je počeo, navodi se, finansijskom konsolidacijom “Agrokomerca” temeljem Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH i Odluke Vlade FBiH o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva “Agrokomerc”, a koji traje od decembra 2014. godine.

Tim povodom danas su u kompaniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u penziju.

“U svjetlu pozitivnih efekata finansijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d.d. je i ovaj odlazak u zasluženu penziju naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i siticanja svih uvjeta za odlazak u penziju počeli smo provoditi od decembra 2014., ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti finansijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja”, izjavio je direktor Agrokomerca Ermin Mujić.

Iz Agrokomerca, također, naglašavaju da je u proteklom periodu kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada FBiH, također, usvojila Izvještaj o radu za 2016. što je direktna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim periodima od rata, tačnije uvijek su bili negativni.

“U kontekstu pozitivnih pomaka Vlada FBiH i resorno ministarstvo su odobrili produženje postupka finansijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme”,  dodaje se u saopštenju.

Tokom 2017. radnici “Agrokomerca” su dobili pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od 10 godina, što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekat za ovo društvo i njegove radnike, navode iz kompanije “Agrokomerc”.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci