AccorHotels do 4,6 milijardi eura prodajom kapitala AccorInvesta

AccorHotels do 4,6 milijardi eura prodajom kapitala AccorInvesta

AccorHotels je završio prodaju 57,8% kapitala AccorInvesta državnim zdravstvenim fondovima PIF i GIC, institucionalnim investitorima Colony NorthStar, Crédit Agricole Assurances i Amundi i drugim privatnim investitorima. Za AccorHotels, transakcija rezultira bruto novčanim doprinosom od 4,6 milijardi eura.

AccorHotels će sada imati 42,2% temeljnog kapitala AccorInvesta, koji više neće biti uključen u konsolidirane finansijske izvještaje Grupe od 1. juna 2018. godine. U sklopu transakcije, AccorHotels i AccorInvest će zadržati svoju blisku, dugu tradiciju kroz dugogodišnje partnerstvo.

Sébastien Bazin, predsjednik i glavni izvršni direktor firme AccorHotels, izjavio je: “Završavajući prodaji gotovo 58% kapitala AccorInvesta, uspješno smo završili proces transformacije koji je započeo prije pet godina.”

Sporazum nam omogućuje da dodatno ubrzamo razvoj AccorHotelsa fokusirajući se na resurse i energiju na jačanje portfelja našeg brenda i vodećeg položaja na ključnim tržištima, te na sprovođenju naše strategije pružanja inovacija i izvrsnosti našim gostima i partnerima vlasnika hotela.

S našom novom asset-light strukturom imovine (relativno malo kapitalnih sredstava u odnosu na poslovanje), moći ćemo implementirati ambicioznu viziju “povećane gostoljubivosti” u potpunosti.

John Ozinga, glavni izvršni direktor firme AccorInvest, rekao je: “Danas je početak novog poglavlja za AccorInvest. S većim resursima i potpuno angažiranim timovima, sada ćemo ubrzati konsolidaciju našeg portfelja, obnavljanje i repozicioniranje naše imovine i razvoj novih projekata. S naglaskom na snazi brendova kompanije AccorHotels, namjeravamo cementirati našu poziciju kao vodeći hotelski investitor u Europi povećavajući atraktivnost i vrijednost našeg hotelskog portfelja”.

Accor je u BiH prisutan kroz hotele Novotel, Tarčin Resort&Spa, Swissotel i ibes styles (hotel Sarajevo).

O autoru

Srodni članci