212 izlagača na Sajmu privrede u Sarajevu

212 izlagača na Sajmu privrede u Sarajevu

Izlagači iz čitave Bosne i Hercegovine izlažu svoje proizvode na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje. Smotra domaćih proizvoda koja podržava proizvođače jedinstvena je prilika za razmjenu iskusatava te skklapanje poslovnih saradnji i partnerstava.

Pod motom Domaći proizvodi u službi građana Bosne i Hercegovine u sarajevskom Centru Skenderija od 14. do 16. decembra bit će održan Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017, a sajam će i za najmlađe ponuditi interesantne sadržaje.

“Mi sa ovim događajem završavamo sajamsku sezonu za ovu godinu. Napravili smo pomak, do sada smo imali pet sajmova. U 2016. smo imali samo dva sajma, nadam se da na ovome nećemo stati. Svi posjetioci koji dođu imaju priliku vidjeti dosta stvari, 212 je izlagača”, izjavio je Amer Kapo, direktor KSC Skenderija.

“Mi moramo pomoći domaću proizvodnju i domaću privredu. Nije to ništa novo, to je recept prepisan iz EU. Mi dolaskom ovog ministarstva i ove vlade donijeli zakon o podsticaju male privrede što se ispostavilo kao pravi pokodak. Dobro je poznato da Evropska unija čak rješava problem zapošljavanja ljudi kroz mala i srednja preduzeća”, ocijenio je Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo.

Ovaj sajam je posvećen razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu.

Sajam je bila idelana prilika da i nove generacije izlože svoje “radove”.

Učenici prehrambeno-poljoprivredne škole iz Sarajeva su, također, uzeli učešće na ovom sajmu sa kolačima i gljivama koje su oni proizveli sa svojim profesorima.

Više inovativnih sadržaja u okviru sajamske manifestacije predstavit će poduzetnički i edukativni centar Networks, a među njima su nove tehnologije, robotika, a posebna pažnja u neformalnoj edukaciji bit će posvećena razvoju malih poduzetničkih kompanija i IT sektora.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci