13. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2017. okupit će 150 izlagača

13. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2017. okupit će 150 izlagača

U povodu 13. Međunarodnog sajma privrede u Tešnju je održana pres-konferencija, a nakon toga je upriličena i 13. sjednica Skupštine Udruženja privrednika “Biznis centar” Jelah-Tešanj.

Na pres-konferenciji je zvanično najavljen 13. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2017, te su predstavljeni dosadašnji rezultati rada Udruženja. Prisutnima su se na konferenciji obratili predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić, načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić, te vlasnik grupacije HIFA Izudin Ahmetlić.

Predsjednik Udruženja Edin Jabandžić u svom obraćanju je kazao da će se Sajam održati od 18. do 21. maja, te da će i ove godine biti smješten u prostoru Distributivnog centra u Kraševu, Tešanj.

”Izložbeni prostor Sajma će biti smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora, koji će biti predviđen za automobilsku industriju i sve ono što se može postaviti vani. Naš plan je da bude preko 150 izlagača, u situaciji koju danas imamo mi smo ubijeđeni da ćemo taj broj imati i veći. Za sada imamo potvrđene izlagače iz Srbije i Hrvatske što će nam dati za pravo da ovaj Sajam dobije i međunarodni karakter.”

Načelnik Općine i predsjednik Udruženja su najavili dolazak velikog broja visokih zvaničnika, ali će te informacije biti zvanično potvrđene u narednim danima.

Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj i Privredna komora FBiH su prije dvije godine potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, te je u sklopu ove saradnje danas najavljena i godišnja skupština ove komore drugog dana Sajma.

‘Ono što je na neki način predmet sporazuma između Komore i udruga poslodavaca jeste građenje poslovnog ambijenta. Taj poslovni ambijent se gradi kroz niz stvari, od zakonske regulative, podzakonskih akata, raznoraznih informacija koje idu interaktivno u oba smjera”, istakao je Marko Šantić, predsjednik Privredne komore FBiH.”

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić danas je istakao svoje zadovoljstvo sudjelovanja na ovoj pres-konferenciji, te čvrsto opredjeljenje Općine Tešanj u podršci Sajmu, kao i svih prethodnih 12 godina.

Agencije/L.Đ

 

O autoru

Srodni članci