Aktuelno:
10,5 miliona KM za projekat Dijaspora za razvoj

10,5 miliona KM za projekat Dijaspora za razvoj

U Sarajevu je potpisan Memorandum o razumijevanju za sprovedbu projekta Dijaspora za razvoj, koji ima za cilj doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih prilika za sve građane BiH.

Projekat “Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BiH: Dijaspora za razvoj (D4D)” bit će sproveden do 2020. godine, a njegova vrijednost je oko 10,5 miliona KM, od čega je finansijski doprinos Vlade Švicarske oko 9,3 KM, dok ostatak sredstava sufinansiraju UNDP i UN.

Memorandum o razumijevanju su potpisale ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ambasadorica Švicarske Konfederacije u BiH Andrea Rauber Saxer, v.d. šefice Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Radmila Urošević i rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a u BiH Sezin Sinanoglu.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac istakla je da je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju nastavak uspješne saradnje započete 2009. godine sa Vladom Švicarske na planu jačanja saradnje BiH sa njenim iseljeništvom kao i njenom uključivanju u razvoj BiH.

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci